Facebook a interzis mai multe partide și persoane considerate extremiste

0
92

Facebook a interzis mai multe persoane şi organizaţii de extremă-dreapta despre care a afirmat că „distrbuiau ura”.

Printre cei interzişi se numără Partidul Naţional Britanic şi Nick Griffin, Liga Apărării Engleză şi Frontul Naţional. Pe listă se află şi Britain First care fusese deja interzisă însă această măsură prevede că este interzisă susţinerea pentru organizaţie pe site-urile deţinute de Facebook.

În această situație, Facebook a informat că a luat aceste măsuri pentru că cei vizaţi au o misiune „violentă sau plină de ură”.

„Persoanele şi organizaţiile care împrăştie ură sau atacă sau cer excluderea altora în baza a cine sunt, nu au ce căuta pe Facebook”, se arată în comunicatul celor de la Facebook.

Un purtător de cuvânt al Facebook a mai precizat pentru presa că toate persoanele şi organizaţiile vizate nu vor mai putea desfăşura nicio activitate pe niciun serviciu oferit de Facebook. În plus, susţinerea şi lăudarea grupărilor sau persoanelor respective nu va mai fi permisă.

„Timp de prea mult timp reţelele sociale au permis extremismul şi discursul urii online şi au profitat de pe urma acestei otrăvi. Au eşuat în mod special privind extrema dreaptă pentru că nici nu au aceleaşi sisteme de coordonare precum cele mobilizate pentru extremismul islamic”, a declarat parlamentara Yvette Cooper.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here