Ministrul Finanțelor: Până la finalul lunii mai, ANAF trebuie să restituie sumele aferente taxei auto

0
599
Sursa foto: gov.ro

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor a declarat joi, că ANAF trebuie să restituie sumele aferente taxei auto până la finele lunii mai.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat într-o conferinţă de presă, că până la sfârşitul lunii aprilie, toate deciziile de impunere în ceea ce priveşte restituirea taxei auto trebuie să fie emise, iar până la finalul lunii mai, toţi cei care au plătit aceste taxe vor avea banii în cont.

Ministrul a mai precizat că în cazul în care ANAF nu se va conforma pentru a rezolva aceasta situație, vor fi demiteri.

Am spus foarte clar că până la final de aprilie toate deciziile de impunere care mai sunt încă de emis de către ANAF trebuie să se emită.

Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane pleacă din funcţii, oricine ar fi, pleacă din funcţii. Acesta este primul pas.

Al doilea pas este simplificarea modului în care trebuie să plătim omului acea sumă. Din păcate astăzi mai este o aşa, o întreagă birocraţie pe acest subiect şi la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie să se dea peste cap, eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori dacă este cazul, până la final de mai să plătească sumele aferente acestei taxe.

Acum suntem în luna aprilie, iar până la final de mai trebuie să se găsească orice fel de soluţie, plata sumelor pe care noi le asigurăm de la buget, iar dânşii trebuie să plătească şi să îmi spună ce trebuie să modificăm legal ca să facem acest pas şi să plătească contribuabililor acea sumă şi apoi să stea să facă verificarea cu ce are de dat eventual acea persoană către stat.

Pentru că statul a luat banii contribuabililor, i-a luat cu două mâini şi acum stă, din păcate, pentru contribuabil, statul să verifice: ia să vedem ai tu cumva datorii la stat? Că poate la acea vreme când se am luat taxa poate că nu aveai”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here