Orădeanul care a câștigat medalia de aur la Geneva a fost premiat de prim-ministrul Viorica Dăncilă

0
412

Orădeanul Adrian Farcaș premiat la Salonul Internațional de Inventii de la Geneva, pentru produsul unicat la nivel mondial, a fost primit la București de către premierul Dăncilă.

Inventatorii români au înscris în concurs 30 de Invenții, printre ele aflându-se și tuburile pentru panouri solare dotate cu oglindă CPC și izolație. Produsul medaliat cu aur este o noutate la nivel mondial și a fost prezentată de către inginerul orădean Adrian Farcaș.

În semn de recunoaștere pentru realizările premiul obținut, Adrian Farcaș a fost primit joi, 18 aprilie de către premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria.

„Mă onorează faptul că Guvernul României și Ministerul Cercetării și Inovării au chemat într-un cadru solemn participanții la Salonul de la Geneva. Este pentru noi o dovadă ca eforturile noastre nu sunt în zadar și în continuare sunt promovate evenimentele de acest gen„, a declarat orădeanul medaliat cu aur.

Inginerul orădean a câștigat mai multe medalii la târgurile de specialitate, iar inventiile sale sunt deja aplicate la scară largă în construcția pompelor de căldură românești produse de firma Termocasa din Oradea care are o experiență de peste 10 ani în producerea, comercializarea și instalarea de sisteme de încălzire cu pompă de căldură care utilizează acest brevet realizat de cercetătorul Farcaș Adrian.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here