Comuna Gepiu a obținut o finanțare de 1 milion de euro pentru asfaltarea străzilor din comună

0
561

Primăria Gepiu a obținut o finanțare în valoare de 1 milion de euro de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru asfaltarea străzilor din comună.

Prin intermediul acestui proiect finanțat de AFIR vor fi asfaltați 9,3 kilometri de drum. Lucrarea, aflată în derulare, este executată de către S.C. Costa Impex S.R.L. și are termen de finalizare data de 1 iulie 2019. Până în acest moment, execuția este realizată în proporție de aproximativ 80%, potrivit primarului Ioan Purge.

Un alt drum care a necesitat lucrări este DC 24. Acesta a fost modernizat pe o distanță de 1,4 kilometri de către S.C. Drumuri Bihor S.A. Valoarea contractului semnat pentru acest obiectiv, 847.000 lei, a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Inaugurarea drumului a avut loc joi, 18 aprilie, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Ioan Mang și a deputatului Ioan Sorin Roman.

De asemenea, două străzi au fost urcate pe platforma de achiziții publice pentru proiectare și execuție lucrări de asfaltare. Este vorba despre strada Bicaci, cu o lungime de 970 metri, și strada Gepiu Colonie, de 1,1 kilometri. Valoarea totală a investiției pentru strada Gepiu Colonie este de 1,1 milioane lei, dintre care 529.000 lei sunt asigurați prin PNDL 2 și 636.000 lei din bugetul local, iar pentru strada Bicaci este de 1 milion lei, 547.000 lei provenind din fonduri guvernamentale și 506.000 lei din bugetul local.

,,Mai avem în derulare un proiect numit <<Modernizare infrastructură buget local>>. Acesta a fost început în anul 2018 și va fi finalizat luna viitoare. Am investit din bugetul propriu 430.000 lei pentru a repara mai multe străzi cu probleme din Gepiu”, a declarat primarul Ioan Purge

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here