Consilierii județeni PNL privează publicul orădean preț de câteva luni de spectacole de teatru

0
203

Stil de vot deja consacrat de a vota „împotrivă”, iată că nici de această dată, consilierii județeni liberali nu se dezic de acest obicei, privând orădenii de spectacolele de teatru preț de câteva luni.

În cadrul ședinței de marți, 18 iunie, a Consiliului Județean Bihor, proiectul de hotărâre care ar permite celor două teatre din Oradea să își desfășoare activitatea, pe perioada reparațiilor, la Filarmonica de Stat a picat, pentru a doua oară consecutiv. Motivul este reprezentat de faptului că toți liberalii din Consiliul Județean Bihor, cu excepția lui Sebastian Lascu, au votat împotrivă la ședința ordinară de marți. Astfel, publicul orădean amator de cultură ar putea fi privat de spectacole de teatru pentru câteva luni.

Teatrul „Szigligeti Színház” este beneficiar al proiectului RO – HU „Incubator Cultural Româno-Maghiar pentru Arte Interpretative” și, astfel, imobilul din Piața Regele Ferdinand, aflat în administrarea comună a Teatrului Maghiar și a Teatrului „Regina Maria”, va intra curând în reparații, având în vedere că una dintre activitățile proiectului presupune achiziția și montarea unei scene rotative.

Pe perioada lucrărilor, echipa celor două teatre și-ar fi putut continua activitatea dacă minim 24 de consilieri ar fi votat favorabil proiectului ce permite constituirea dreptului de administrare comună a celor trei instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean asupra unui imobil al Filarmonicii, din strada Moscovei. Au reacționat pozitiv la această inițiativă numai consilierii PSD, UDMR și ALDE. Excepția liberalilor a fost dată de către Sebastian Lascu, care s-a abținut, însă toți consilierii PNL au spus pas, fără să ofere explicații, lucru care a dus la blocarea proiectului.

Astfel, desfășurarea spectacolelor de teatru din Oradea este plasată sub semnul incertitudinii…

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here