Nu mai puțin de 5.000 de lei amendă pentru apelurile false la 112!

0
26

Premierul a anunțat în sedința de guvern de marți că amenda în cazul persoanelor care apelează 112 în glumă va fi de 5.000 de lei.

Marți,27 august, Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la începutul ședinței de guvern că va fi adoptat un pachet legislativ ce visează sistemul 112. Printre măsuri se află și cresterea de amenzii cinci ori mai mare în cazul apelurilor false la 112.

Aprobăm astăzi un pachet legislativ. Creăm cadrul legal pentru implementarea rapidă a sistemului AML (Advanced Mobile Localisation/ Localizare Mobilă Avansată) a celor care apelează Serviciul unic 112. Tot pentru o mai bună localizare, este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care apelează”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai declarat că sanțiunile se aplică doar persoanelor care apelează 112 în glumă.

Astfel de atitudini generează costuri inutile şi pun în pericol vieţile celor care chiar au nevoie. Vom majora cuantumul amenzilor care apelează fals echipajele de intervenţie de 5 ori, de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei”, a mai anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here