Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului

0
32

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu este al doilea om în stat, după ce marți a fost validat în funcția de președinte al Senatului.

Teodor Meleşcanu, propunerea PSD pentru al doilea om în stat, a fost ales preşedinte al Senatului, obţinând în turul II un număr de 73 de voturi.

Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, că în politică, votul cetăţeanului trebuie să fie determinant, nu jocurile politice în interesul altora şi deviza oricărui politician trebuie să fie „să facem cât mai mult, câtor mai mulţi”.

Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituţională legală şi eficientă în interesul cetăţeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetăţeanului trebuie să fie determinant şi nu jocurile de culise în interesul câtorva. Dragi colegi, v-am mai spus-o şi o repet că orice politician responsabil trebuie să aibă deviza să facem cât mai mult, câtor mai mulţi”, a declarat, marţi, în încheierea şedinţei de plen, Teodor Meleşcanu.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat după validarea lui Teodor Meleşcanu, că votul din plen demonstrează din nou faptul că PSD are majoritate în Parlament.

„Felicitări domnului Teodor Meleşcanu pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament şi că, aşa cum am spus şi aseară, avem curajul şi încrederea să venim la vot cu un nou guvern. Am ales să îl sprijinim pe domnul Meleşcanu pentru a ne reconfirma buna-credinţă şi asumarea programului de guvernare cu care am pornit în 2016, precum şi respectul faţă de cei care au preferat să nu fugă de responsabilităţi. Ieşirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE, iar votul de astăzi – precum şi dorinţa domnului Meleşcanu şi a altor colegi de menţinere a acestei guvernări – confirmă faptul că sunt mulţi oameni responsabili în acest partid care respectă angajamentul pe care ni l-am luat, împreună, în faţa oamenilor”, a declarat prim-ministrul Dăncilă, pe rețeaua de socialziare Facebook.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here