Critical Mass – promovează sănătatea şi siguranţa în trafic

0
26

Cicliștii de la Pro Bikers au marcat Săptămâna Mobilității Europene, așa cum au știut ei mai bine, și anume promovând siguranța în trafic și stilul de viață sănătos.

Peste 700 de orădeni s-au strâns în parcarea supraetajată de la Piaţa Rogerius începând cu ora 18.30, de unde au pornit spre centrul Oradiei, însoţiţi de poliţişti, pe traseul – str. Transilvaniei – B-dul Dacia – Bd. Magheru – Podul „Dacia” – Piaţa Emanuil Gojdu – Gheorghe Costaforu- str. Horea – str. Sucevei – str. Avram Iancu – Piaţa Unirii.

În faţa Primăriei, la fel ca de fiecare dată, participanţii şi-au ridicat bicicletele în aer.

Evenimentul a fost un succes. Nu am avut incidente, totul s-a desfăşurat în regulă. Estimăm că următoarea ediţie se va desfăşura în aprilie”, a declarat preşedintele ProBikers, Sebastian Miklo.

Critical Mass s-a vrut o modalitate de a promova un mediu de viaţă mai sănătos prin folosirea bicicletelor şi de a atrage atenţia comunităţii asupra importanţei respectării tuturor participanţilor în trafic.

Nu în ultimul rând dorim realizarea unor noi piste de biciclete, mult mai sigure faţă de cele existente, realizarea de lucrări de întreţinere a pistelor existente, căci în momentul de faţă multe dintre pistele de biciclete realizate nu prezintă condiţii de siguranţă pentru biciclişti”, a mai precizat Sebastian Miklo.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here