Guvernul Orban pregătește introducerea unei noi taxe pentru înmatricularea vehiculelor

0
673
Sursa foto: autoexpert.ro

Ludovic Orban anunță introducerea unei noi taxe pentru toți cei care dețin autovehicule.

Declarată ca fiind nelegală ani la rând de către Uniunea Europeană, statul român a returnat an de ani bani celor care au achitat taxele pentru înmatricularea vehiculelor, indiferent de forma care au purtat-o, taxă de mediu, taxă de înmatriculare/primă înmatriculare, taxă de poluare, etc cu dobânzile aferente.

În februarie 2017, guvernul condus de PSD a eliminat această taxă și a reușit ca la finele verii lui 2019 să achite integral către contribuabili toți banii încasați din aceste taxe.

Acum, noul guvern condus de PNL prin Ludovic Orban, a venit cu primele măsuri de la instalare și are în agendă introducerea unei noi taxe auto pentru înmatricularea vehiculelor.

Potrivit premierului Ludovic Orban, taxa pentru autoturismele aflate la prima înmatriculare ar trebui să ţin cont de cât de poluant este autovehiculul.

Cred că ea trebuie să fie concepută ca taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate variabil, dar şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun”, a declarat liderul liberal, Ludovic Orban.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here