Ministrul Economiei: Subvențiile la energie și gaze trebuie să înceteze

0
284

Potrivit ministrului Economiei Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, subvenționarea prețului plătit de toți românii la energie și gaze trebuie sa înceteze.

Potrivit declarației sale de preluarea mandatului, ministrul Popescu vrea să stopeze subvenționarea prețului la energie și gaze pentru toți românii.

Dorim abrogarea OUG 114 care a produs mari disensiuni în piaţă. O să vedem răspunsul Comisiei Europene la calendarul propus şi în funcţie de acest lucru vom lua în calcul perioada de tranziţie”, a spus Popescu.

Calendarul propus de autorităţile române prevede liberalizarea în etape a pieţelor de energie electrică şi de gaze, până la 1 aprilie 2021 în cazul gazelor şi 1 iulie 2021, pentru piaţa de electricitate.

Practic, în acest moment, întreaga populaţie a României este subvenţionată, însă acest lucru trebuie să se oprească. Doar oamenii care au nevoie trebuie ajutaţi şi de aceea acest concept al consumatorului vulnerabil”, a adăugat ministrul PNL.

El a precizat că acest lucru se va face în colaborare cu Ministerul Muncii şi cu Ministerul Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here