Este oficial! Guvernul Orban atacă pensiile militarilor, iar creșterea de anul viitor este anulată

0
3153
Sursa foto: google.com

Pensiile militarilor nu vor mai fi indexate, conform noilor măsuri ale Guvernului Ludovic Orban.

Deși în urmă cu câteva săptămâni, Ludovic Orban promitea că nu vor fi tăieri de salarii și pensii și asigura românii că toate informațiile apărute sunt doar speculații.

Iată că la nici două săptămâni de la preluarea guvernării, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu și premierul Ludovic Orban încep anunțurile privind tăierile. Primele au fost măsurile pentru programele și salariile din sănătate, iar acum vin cu o nouă categorie socială care va fi afectată.

În acest sens, potrivit declarațiilor premierului, pensiile militarilor nu vor mai fi indexate cu 4.6%, așa cum prevedea programul de guvernare al Guvernului Dăncilă.

Premierul Orban a declarat că această indexare va depinde de anumite analize, lăsând totuși să fie clar înțeles faptul că ea nu va fi acordată.

Neindexarea pensiilor militarilor așa cum a fost ea stabilită de la 01.01.2020 și nemajorarea punctului de pensie cu 40% din 01.09.2020 va duce la situația în care pensionarii militari vor avea pensii similare cu cele ale unor muncitori calificați sau ale unor angajați din sistemul public unde răspunderea a fost minimă și riscul 0.

Din păcate guvernul liberal condus de Ludovic Orban și în fapt de președintele Iohannis nu fac nimic altceva decât să batjocorească militarii într-o manieră cum nu s-a mai întâlnit nicăieri pe mapamond, neținând cont de statutul plin de obligații și incompatibilități ale militarilor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here