Cel mai slab leu din istorie, în faţa euro. Curs BNR: 4,77 lei/euro

0
146

BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,7729 lei/euro, 4,3159 lei/dolar, 5,5938 lei/liră sterlină, 4,3586 lei/franc elveţian.

Nu au trecut bine două săptămâni de la intrarea în atribuții al noului guvern condus de Ludovic Orban, că efectele se și resimt în plan național.

Cursul de schimb al monedei naționale a atins un nou minim al tuturor timpurilor în raport cu euro, ajungând la 4,7729 lei/euro, la doar două ședințe distanță de precedentul minim.

Este cea mai ridicată valoare din istorie atinsă de euro în faţa leului, şi, de asemenea, pentru prima dată când moneda europeană sare pragul de 4,77 lei la cursul BNR. Lira sterlină a atins și ea cea mai ridicată valoare din ultimii trei ani şi patru luni, în faţa monedei naţionale.

Joi, 14 noiembrie, cursul a fost de 4,7669 lei/euro, iar vineri a rămas în aceeași zonă, înregistrând o scădere nesemnificativă la 4,7667 lei/euro.

Întrebat dacă devalorizarea monedei naţionale va ajuta la împrumuturi sau la buget, ministrul Finanţelor a răspuns: „Nu cred, dar nu aş putea să comentez aşa ceva din această poziţie de ministru al Finanţelor„.

Din păcate, având în vedere declarațiile publice ale ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, declarații care în plan internațional nu aduc niciun beneficiu României, dar și a celorlalți miniștri din cabinetul Orban, economia nu va da semne de revenire prea curând, Cîțu fiind cel care deja anunță pregătiri de recesiune.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here