Ucide vapingul sau nu?

0
323

În ultima perioadă, tot mai multe știri au apărut în spațiul public legat de efectele cauzate de vaping.

Anual din cauza fumatului se întegistrează un număr de aproximativ 7 milioane de decese, din care în România aproximativ 120 pe an.

Între fumători a apărut o nouă altenativă și anume țigările electronice sau vape-ul. Acestea, potrivit studiilor recente, sunt mai puțin nocive decât țigările din tutun și totodată o metodă eficientă pentru a face trecerea de la țigările clasice.

Cei de la vapeshop.ro au explicat diferența între fumatul țigărilor cu tutun și vaparea, dar și situatia deceselor recente din SUA cărora li s-a atribuit drept cauza țigara electronică.

„Public Health England a sugerat că țigările electronice sunt cu 95% mai puțin dăunătoare decât țigările cu tutun. Sigur că asta nu înseamnă că vapingul este complet sănătos! Nimeni nu spune asta! Dar dacă nu e atât de dăunător, cum de a cauzat acele morți, ne veți întreba.

Ca să ne facem o idee, vă spunem că în SUA vapeaza aproximativ 9 milioane de oameni, iar recent au fost înregistrate 6 morți din cei 9 milioane. Cei 6 care au murit nu fumau țigări electronice cu lichide obișnuite, cum vapăm noi toți. Ei făceau vaping cu lichide de pe piața neagră, lichide care conțineau ulei de cannabis, iar inharea uleiului în plămâni cauzează pneumonie lipoida, cauză care se pare că este și în spatele acestor 6 decese.

Este foarte importantă deci precizarea. Toate persoanele care au murit de acea formă de pneumonie vapau produse de pe piața neagră, lichide fabricate de firme care nu existau dar care își ambalau produsele atractiv, și foarte important, toate aceste lichide conțineau ulei de cannabis, THC.

Lichidele vape originale, pe care le comercializăm și noi, sunt supuse legislației europene și conțin propilenglicol și glicerină ca și conductori pentru nicotină și arome, iar acestea nu cauzează pneumonia lipoidă.

Este păcat că industria vape a fost pusă sub semnul îndoielii când sunt atâtea dovezi clare care demonstrează că țigara electronică chiar ajută oamenii să se lase de fumatul clasic și chiar e o alternativă sănătoasă la asta. Sigur că există interese și din partea industriei de tutun să alimenteze astfel de zvonuri, fiind o piață concurență

Vapingul nu costă vieți, în schimb descurajarea vapingului ca alternativă la fumat costă vieți! De ce? Mai citește o dată cifrele morților din cauza tutunului.

Deci sigur putem spune că știrile false despre vaping ucid, și nu vapingul este cel care ucide”.

Mai multe detalii veți găsi aici, unde toate informatiile sunt redate pe întelesul tuturor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here