Pasagerii cursei WizzAir Debrecen – Paris, au fost evacuați de urgență, fiind raportat un incendiu la aeronavă

0
678
Sursa foto: stirimondene.fanatik.ro

Probleme pentru pasagerii cursei WizzAir Debrecen – Paris din 4 ianuarie, când pasagerii au fost debarcați, fiind raportat un incendiu.

Pasagerii cursei WizzAir Debrecen – Paris au fost debarcați pe tobogane din avion după ce piloții au anulat decolarea. Primele informații făceau referire la un incendiu la bordul aeronavei, informațiile fiind infirmate ulterior de către reprezentanții WizzAir.

Potrivit surselor, incidentul s-ar fi produs în coada avionului Airbus A320 la generatorul APU (Auxiliar Power Unit). Din acest motiv toți pasagerii au fost evacuați pe ușa din față a aeronavei.

„La un moment dat s-a auzit un zgomot, un pic ciudat, la care stewardesele s-au uitat una la alta, speriate. N-au trecut două minute, una dintre stewardese a intrat în cabină la piloți și de acolo a ieșit afară și apoi s-a dat ordinul de evacuare. Am ieșit undeva, a doua sau a treia persoană din avion, n-am luat nici bagaje, nimica și la un moment dat s-au deschis ușile și ne-am dat jos pe tobogane. Și când am ieșit afară, am cerut informații, nimeni, nimica. Atâta ne-a zis o doamnă că a luat foc coada avionului, undeva la motor, în spate. Toată lumea s-a panicat, toată lumea s-a stresat, mai ales copiii. În primele minute după ce ne-am dat jos, copiii toți plângeau”, a declarat o pasageră pentru presă.

Sursa foto: ziaruldevest.ro

Incidentul a fost confirmat de către reprezentanții Aeroportului din Debrecen, unde purtătorul de cuvânt al Aeroportului, Krisztina Nagy, a declarat că mai multe echipaje de pompieri au intervenit la ora 18.35, 19.35, ora României, la un avion de pasageri care avea destinaţia Paris. Pasagerii au fost evacuaţi imediat din avion, iar focul a fost stins în scurt timp, a precizat Nagy.

Ulterior, reprezentanții companiei Wizz Air au susținut că nu a fost vorba despre un incendiu, ci doar că aeronava „a trebuit să fie evacuată în timpul operațiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen”. 

Potrivit surselor, cursa a fost reprogramată pe duminică dimineață, iar pasagerii au avut asigurată cazare și masă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here