Florin Cîțu împrumută alte 75 de milioane de lei suplimentar la cel de 605 milioane lei luat ieri

0
186
Sursa foto: myjob.ro

Ministerul Finanțelor Publice a atras marți, 7 ianuarie, un împrumut suplimentar de 75 de milioane de lei de la bănci, după ce luni, 6 ianuarie a împrumutat alte 605 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice a atras, marţi, 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 605 milioane de lei, la o dobândă de 3,85% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 45 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Potrivit informațiilor, Ministerul Finanţelor Publice a planificat pentru luna ianuarie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

În aceste condiții, Florin Cîțu alături de membrii Guvernului Orban pregătesc măsurile de austeritate pentru români, împrumutând haotic și la dobânzi extrem de ridicate.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here