Ministerul Finanțelor recunoaște că în realitate a majorat ilegal nivelul accizelor

0
380
Sursa foto: google.com

Deși Guvernul Orban în frunte cu premierul se laudă cu reducerea accizelor la combustibili, Ministerul Finanțelor recunoaște în final că a majorat ilegal nivelul accizelor chiar în ultima zi din 2019.

Ministerul Finanțelor recunoaște că a majorat ilegal nivelul accizelor în ultima zi din 2019 și a propus modificarea articolului din Codul Fiscal, care îi permitea actualizarea accizelor cu creșterea prețurilor de consum până pe 20 octombrie, în sensul extinderii acestui termen până pe data de 31 decembrie a fiecărui an.

Ordonanța care a fost propusă de către Ministerul Finanțelor Publice a intrat în ședința de guvern de luni, 29 decembrie 2019, iar jurnaliștii de la profit.ro au semnalat pe 31 decembrie, că Ministerul Finanțelor a decis, fără nicio bază legală, să majoreze accizele la carburanți, care intraseră în vigoare cu numai o zi înainte, în urma promulgării de către președintele Iohannis și publicării în Monitorul Oficial a legii de eliminare a supraaccizei.

Așa cum jurnaliștii publicației profit.ro semnalau atunci, modificarea făcută de Florin Cîțu era ilegală, Codul Fiscal aflat în vigoare (articolul 342) permițând astfel de modificări DOAR până în data de 20 octombrie a fiecărui an, în niciun caz în 31 decembrie!

Așadar, Ministerul Finanțelor a decis, marți, 31 decembrie la ora 19, că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de către Parlamentul României este prea mare, dar și că nivelul minim al accizelor din UE este prea mic, și au majorat astfel accizele cu 7% față de nivelul publicat cu o zi înainte în Monitorul Oficial.

Acum, după principiul comunist conform căruia „dacă am încălcat cumva legea, o modificăm și gata”, guvernul PNL vrea modificarea Codului Fiscal și prelungirea termenului de publicare a creșterilor de prețuri pe care le pregătește nu până în 20 Octombrie ci, ați ghicit, până în 31 Decembrie a fiecărui an!

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here