Amendă uriașă pentru Vodafone, Telekom, Orange şi Digi Mobil

0
815
Sursa foto: economica.net

Operatorii telecom Vodafone România, Telekom România Mobile Communications, Orange România şi RCS&RDS au fost amendaţi cu 1,61 milioane de lei.

Potrivit comunicatului ANCOM, operatorii au fost sancționați pentru neîndeplinirea obligaţiei de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puţin 98% din populaţia României.

„Pentru că niciunul dintre operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu şi-a îndeplinit obligaţia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puţin 98% din populaţia României, am aplicat amenzi în cuantum total de 1.610.000 de lei, în funcţie de procentul de acoperire atins de fiecare.

Operatorii şi-au asumat aceste obligaţii odată cu licenţele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative. Vom relua această campanie de măsurători şi în acest an şi vom continua, dacă este necesar, să aplicăm sancţiuni până la îndeplinirea completă a obligaţiilor asumate”, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

Potrivit ANCOM, în urma măsurătorilor efectuate în perioada mai – septembrie 2019, Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 97,81% din totalul populaţiei, Vodafone Romania – de 97,76%, Telekom România Mobile Communications – de 96,53%, respectiv RCS&RDS – de 95,42%.

Din totalul amenzii de 1,61 milioane de lei, RCS&RDS a primit o sancţiune de 800.000 de lei, fiind cea mai mare.

ANCOM a mai dat amenzi pentru Telekom România Mobile Communications – de 700.000 de lei, Vodafone România – de 60.000 de lei, iar Orange România de 50.000 de lei.

Conform licenţelor de utilizare a spectrului radio deţinute, Orange, Vodafone şi Telekom Mobile au avut obligaţia de a acoperi cu servicii de voce zonele locuite de cel puţin 98% din populaţia României prin intermediul reţelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, iar RCS&RDS până la data de 5 aprilie 2019.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here