Vicepremierul Raluca Turcan: Românii vor putea ieși la pensie la 70 de ani

0
1509
Sursa foto: impact.ro

Raluca Turcan a declarat că în acest moment se lucrează la un proiect de lege care prevede posibilitatea angajaților să lucreze până la vârsta de 70 de ani.

Deși inițial, premierul Ludovic Orban declara în luna decembrie că nu există un proiect de lege care să prevadă prelungirea vârstei de pensionare, ci eventual se discută de posibilitatea persoanelor de a alege să lucreze până la 70 de ani, iată că situație se schimbă.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că în acest moment se lucrează la un proiect de lege care prevede posibilitatea de prelungire a vârstei de pensionare până la 70 de ani.

„Cred că se impune o discuție în spațiul public ca dacă personale doresc să opteze pentru creșterea vârstei de pensionare atunci să o facă. Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceți aminte există și în Camera Deputaților un astfel de proiect ca să poți să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susținere pentru această idee, este posibil să luăm această măsură”, a declarat în cadrul unei conferițe de presă, Raluca Turcan.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here