Prefectura Bihor și traficul de influență. Episodul 2

0
1760
Sursa foto: google.com

Pe 8 ianuarie 2020, la Instituția Prefectului județului Bihor, condusă de liberalul Dumitru Țiplea, traficul de influență a reprezentat obiectul de activitate.

Mai mulți primari din județ au fost chemați la cabinetului prefectului Țiplea sub pretextul semnării unor acte adiționale la contractele derulate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). De la început, întâlnirea a stârnit nedumerirea celor convocați, PNDL intrând în competența Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, și nu a Ministerului Afacerilor Interne, în subordinea căruia se află prefecturile.

Ceea ce a șocat însă cu adevărat este faptul că, în conformitate cu sursele noastre, atât prefectul Dumitru Țiplea cât și membri ai cabinetului acestuia, ar fi înmânat primarilor prezenți cărți de vizită ale unui consultant „pe probleme de PNDL și de fonduri”, după cum li s-ar fi spus unor primari. Ceea ce, dat fiind că vorbim de fonduri guvernamentale, într-o instituție precum Instituția Prefectului județului Bihor, miroase rău de tot, a trafic de influență. 

Jurnaliștii de la Bihor News au reușit să afle cine este misteriosul consultant. Cărțile de vizită distribuite, se pare, de prefectul județului Bihor ar aparține unui anume Mircea Alb, de la firma de consultanță AConsulting.

Este acum rândul Instituției Prefectului județului Bihor și al Guvernului PNL să explice dacă, cum și de ce a ajuns o instituție publică să promoveze interesele de afaceri ale unei firme private. 

Deși le-a fost solicitat un răspuns, chiar pe data de joi, 9 ianuarie 2020, reprezentanții instituției nu au dat curs cererilor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here