Fostă membră PSD, consultantă PNL la sifonat fonduri guvernamentale. Continuă seria traficului de influență la Prefectura Bihor

0
941
Sursa foto: google.com

Din seria traficului de influență a noii conduceri din cadrul Prefecturii Bihor, adevărul iese tot mai mult la suprafață cu privire la persoanele implicate.

Săptămâna aceasta a fost publicat și numele persoanei de pe cartea de vizită pe care, conform surselor, prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea ar fi dat-o mai multor primari cu ocazia unei întâlniri mai neobișnuite din 8 ianuarie.

Conform informațiilor publicate recent de către jurnaliștii Bihor News, pe data de 9 ianuarie – la o zi după ce prefectul ar fi recomandat unor primari folosirea serviciilor unui anume Mircea Alb „pe probleme de fonduri și PNDL”, acesta a fost văzut de martori oculari urcând la birouri la Prefectură însoțit nici mai mult nici mai puțin decât de „celebra” Ana Tiron, exclusă acum trei ani din PSD. Scopul vizitei nu poate fi decât bănuit, nefiind o simplă coincidență.

Sursa foto: bihornews.ro

Înrebarea care se pune, în primul rând, este cum de a fost aceasta recuperată de către PNL? Din informațiile pe surse, nu se știe să aibă nicio expertiză pe fonduri, la fel nici despre domnul Mircea Alb, despre care nu se știe ce îl recomandă ca și expert și nu în ochii oricui ci chiar ai prefectului, care merge până acolo, conform surselor noastre, încât să promoveze o firmă privată chiar în Instituția Prefectului.

De amintit este că în decembrie 2019, chiar Ludovic Orban spunea că prin PNDL se „sifonează” bani publici. Despre asta să fie vorba? Aceasta să fie expertiza reală promovată de către prefectul Țiplea?

Potrivit informațiilor obținute, legătura dintre Tiron și Mircea Alb ar fi una veche, acesta activând ani de zile ca șofer al acesteia cu ocazia numeroaselor drumuri pe care le făcea sau le face în continuare la București. De altfel, zvonurile sunt că firma ar fi controlată în mod real chiar de ea.

Având în vedere cele întâmplate la Prefectura Bihor în zilele de 8 și 9 ianuarie, unde îl avem în prim plan chiar pe noul prefect al județului, în ipostaza de promotor al unor așa-ziși consultanți, nu este decât un caz urât și josnic de trafic de influență. Dacă e așa, atunci omul lui Bolojan din fruntea Instituției Prefectului județul Bihor se poate lăuda cu realizări mărețe.

În continuare se așteaptă un răspuns din partea Prefecturii, precum și – date fiind noile informații, o precizare cu privire la vizita celor doi, în contextul în care vizita trebuia consemnată într-un registru special.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here