Condamnat penal ținut în funcție de către Ilie Bolojan

0
1242
Sursa foto: google.com

Directorul Termoficare SA, Stănel Necula, a fost condamnat definitiv în decembrie 2019 în procesul intentat de DNA pentru tentativa de a obţine fonduri europene în baza unor acte sau declaraţii false. Primarul Bolojan ignoră și îl menține în funcție.

Stănel Necula, directorul Termoficare Oradea și omul primarului Ilie Bolojan a fost condamnat definitiv pentru tentativă de fraudă cu fonduri europene în decembrie 2019. Condamnarea cu suspendare pentru tentativă fraudă, a venit însoțită prin decizia instanței de interzicerea unor drepturi, precum ocuparea unor funcții de conducere, timp de cinci ani de la executarea pedepsei!

Fără penali în funcții se pare că nu prea mai are același haz pentru PNL, atunci când penalul e chiar un liberal.

În ciuda acestui fapt, primarul Oradiei și președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, nu părea atunci hotărât să își asume eșecul și să-și lase protejatul din brațe, acesta continuând să ocupe pentru mai multe zile, în ciuda deciziei instanței, postul de director al Termoficare Oradea! De altfel, de-a lungul ultimilor doi ani Ilie Bolojan făcuse mai multe declarații referitoare la cazul protejatului său, invocând mereu ori prezumpția de nevinovăție, ori așteptarea unei decizii definitive în justiție.

În fine, demisionar la mijlocul lunii Decembrie din funcția de director, Necula asigură și azi interimatul funcției, până la un concurs care va veni cândva, dar despre care nu se știe deocamdată nimic.

În acest ritm, vin facturile – mari, la încălzire, mai repede decât va părăsi condamnatul Necula scaunul călduț pe care încă are datorită lui Ilie Bolojan. Și doar ei știu de ce.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here