Un român în vârstă 111 ani este al treilea cel mai bătrân bărbat din lume

0
1122
Sursa foto: ziare.com

Un bărbat din București a fost recunoscut de către Cartea Recordurilor ca fiind al treilea cel mai în vârstă bărbat din lume, având 111 ani și 3 luni.

Potrivit clasamentului „Cei mai în vârstă bărbați în viață/Ten oldest living men” al Cărții Recordurilor, Dumitru Comănescu ocupă locul al 75-lea ca fiind cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor.

Clasamentul a fost publicat cu ocazia recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani. Pe locul al doilea se află un britanic, Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

Dumitru Comănescu s-a născut în 8 noiembrie 1908, iar potrivit acestuia, secretul longevității sale este iubirea soției, a fiilor și a nepoților.

Bărbatul s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova și a fost inginer agronom şi unul dintre cei mai importanți fitopatologi din țară, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani, iar la vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experţi agricoli, unde s-a clasat pe locul al cincilea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here