Ministerul Sănătăţii la program redus în ciuda crizei COVID-19

0
4546
Sursa foto: a1.ro

Ministerul Sănătăţii ne protejează de Coronavirus doar până la 15.30, pentru că după ora 16.00,ministrul Costache lucrează la clinica privată Polisano, iar Secretarul de Stat Horaţiu Moldovan la clinica Sanador.

Încă din momentul instalării, premierul Orban se declara uimit de cât de puţin ar fi muncit guvernul anterior, fiind stupefiat de faptul că la ora 21.30 nu găsise pe nimeni în sediul Guvernului la muncă. Tot el este cel care în februarie 2019 se lăuda public că, atât el cât şi membrii Guvernului, lucrează câte 16 ore pe zi.

În mod normal, în orice ţară am lua drept exemplu, ministrul Sănătăţii nu ar trebui să aibe timp de activităţi lucrative la privat, nu doar datorită unei situaţii vădite de conflict de interese, ci mai ales datorită faptului că în România acest domeniu este departe de a fi unul care să fie rezolvat.

Ei bine, jurnaliştii de la Ziarul Libertatea au cerut celor două clinici să le pună la dispoziţie programul celor doi demnitari. Astfel că, reprezentanţii Sanador au răspuns că ,,domnul conf. Horațiu Moldovan își desfășoară activitatea profesională în cadrul Sanador de 4 ani. Dumnealui operează și oferă consultații după ora 16.00 în fiecare zi, de când a fost numit Ministru Secretar de Stat. Anterior numirii în funcția de demnitar, își desfășura programul începând cu ora 08:00”.

În acest sens, un ONG care l-a sunat acum câteva zile,  puțin după ora 16 pe secretarul de stat Horațiu Moldovan pentru transportul unui pacient, răspunsul secretarului de stat a fost ,,Sunt în consultații cu pacienții, vă rog frumos mă puteți suna mai târziu?”.

Până în acest moment, Polisano nu a răspuns care este programul de lucru în privat al ministrului Costache, îar demnitarul a spus că operează doar în weekend la Polisano, la Sibiu.

Dar întrebarea noastră pentru cititori este: Credeţi că este suficient că ministrul şi secretarul de stat care conduc Ministerul Sănătăţii să aibe un program atât de scurt, în contextul problemelor din România?

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here