Comuna Sânmartin este prima comună din România care licitează distribuţia de gaz

0
2237
Sursa foto. noi.md

După o perioadă în care Primăria Sânmartin a pregătit toată documentaţia necesară, iată că sunt prima comună din România care porneşte licitaţia pentru distribuţia gazului.

Primăria Sânmartin anunță demararea procedurii de licitație deschisă pentru atribuirea unui contract de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

Este prima comună din România care scoate aceste serviciu la licitaţie, spune primarul PSD Cristian Laza. Sunt scoase la licitaţie ansamblul activităților și operațiunilor desfășurate de către concesionar pentru sau în legătură cu activitatea de distribuție a gazelor naturale în cadrul perimetrului concesiunii conform localităților stabilite prin ridicările topografice, inclusiv proiectarea, construcția, exploatarea și dezvoltarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale și utilizarea acestora.

„Am scos la licitaţie serviciul de distribuire a gazelor la Sânmartin. Cred că suntem prima comună din România care iniţiază această procedură. A fost o muncă titanică care s-a întins pe parcursul a doi ani şi jumătate. În plus sunt doar 3-4 firme în România care fac studii de fezabilitate pentru aceste serviciu. A fost necesar studiu geo pe fiecare stradă, studii pe fiecare stradă mai lungă de un kilometru şi două studii dacă strada e mai mică de un kilometru. Apoi, domeniul public a trebuit cadastrat. Cred că întreaga documentaţie nu intră, ca volum într-o încăpere”, explică primarul Cristian Laza

Documentația necesară atribuirii contractului se solicită Compartimentului afaceri europene din cadrul Primăriei Sânmartin, iar termenul de depunere a ofertelor este 9 aprilie 2020, ora 12:00.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here