Uniunea Europeană a ridicat nivelul de alertă şi de risc

0
1470
Sursa foto: fda.gov

Ca urmare a riscului tot mai mare de infectare cu COVID-19, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a ridicat nivelul de alertă la nivelul U.E.

,,Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat astăzi că riscul a fost ridicat de la moderat la nivelul ridicat pentru locuitorii Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, virusul continuă să se răspândească”, a declarat Luni Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Comisarul UE pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că la nivelul Uniunii Europene se înregistrează cel puţin 2.100 de cazuri de infectare cu virusul Covid-19. Epidemia s-a răspândit în 18 dintre cele 27 de state membre UE.

Autorităţile din Italia au anunţat luni seară că bilanţul epidemiei Covid-19 a ajuns la 52 de morţi, iar numărul total al infecţiilor este de 1.835. În Franţa sunt 191 de cazuri, dintre care trei mortale. În Germania sunt 150 de cazuri de infectare.

La nivel mondial, bilanţul epidemic este de 90.160 de cazuri şi 3.079 de decese, în 73 de ţări şi teritorii, în principal în China.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni seară că “virusul încă poate fi izolat”, subliniind că nu este vorba despre o pandemie.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here