De astăzi încep înscrierile în clasa pregătitoare

0
1241
Sursa foto: aletheea.ro

Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare începe miercuri, 4 martie, în toate școlile de stat și private.

Cererea tip de înscriere poate fi consultată şi completată online, pe site-ul fiecărui inspectorat școlar, iar ulterior părinții trebuie să o ducă la școala unde au făcut înscrierea.

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, iar cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Părinţii copiilor ce împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii celor mici la grădiniţă în grupa mare.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi la unitatea solicitată. Pe locurile libere se înscriu şi, ulterior, sunt înmatriculaţi cei care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi.

Până pe 9 martie are loc Ziua porţilor deschise în fiecare şcoală, ocazie cu care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot să viziteze unităţile de învăţământ şi să stea de vorbă cu învăţătorii care preiau clase pregătitoare.

Cea de a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare se desfăşoară între 23 şi 30 aprilie, iar din data de 7 mai se va afişa la fiecare unitate de învăţământ lista finală a copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, iar între 8 şi 15 mai vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile pentru copiii care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Ca element de noutate, începând cu anul acesta, potrivit metodologiei oficiale aprobate de Ministerul Educației, fiecare școală are o procedură stabilită la nivel de inspectoratul școlar, procedură prin care vor fi repartizați elevii în clase.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here