Prima Dacia electrică vândută de Renault sub brandul românesc

0
1551
Sursa foto: go4it.ro

Dacia a anunţat în mod oficial că vor lansa prima maşină electrică, care va avea denumirea Spring Electric.

Noua Dacia este prezentată drept o maşină de oraş, care se va baza pe platforma folosită şi de maşinile Renault Kwid şi Renault K-ZE (Kwid Zero Emissions), care sunt vândute în prezent în Asia. Momentan, maşina pare să fie un simplu concept, urmând ca anul viitor să ajungă şi pe piaţă sub forma unei maşini de serie, probabil şi cu un design schimbat.

Anunţul dezvăluie totodată faptul că Renault se pregăteşte de o lansare europeană a maşinii Dacia Spring Electric abia în 2021. Este foarte probabil că accentele de culoare portocalii să dispară din versiunea de serie, însă grila frontală şi design-ul general ar putea rămâne neschimbate, dat fiind că sunt similare cu cele de pe Renault K-ZE, maşină deja disponibilă în China.

Sursa foto: go4it.ro

Optic putem vorbi şi de faptul că maşina seamănă uşor cu modelul Dacia Sandero, împrumutând accente şi din varianta Stepway.

Detaliile tehnice complete despre Dacia Spring Electric nu au fost dezvăluite încă publicului, iar tot ce ştim este că are o lungime de 3730mm şi că va oferi o autonomie de aproximativ 200 de km, conform procedurii de testare WLTP. Ca şi comparaţie, Renault K-ZE care se află în vânzare în China are o putere de 44 cai putere şi cuplu de 119 Nm.

Dacă este să ne gândim la preţul cerut pentru Dacia Spring Electric, pentru că deja în mod cert este una din întrebările la care aşteptaţi răspuns, compania franceză nu a oferit încă detalii, însă a promis un preţ „corect”. Nu ne este foarte clar ce înseamnă asta, având în vedere că preţul de pornire al modelului K-ZE din China este de 7000 euro, este posibil ca Dacia Spring Electric să înceapă de undeva de între 10.0000 şi 15.000 euro în Europa.

Conform informaţiilor pe surse, Renault îşi doreşte să ofere maşina la un preţ mai mic decât Skoda Citigo, care porneşte în prezent de la 19.999 euro.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here