PNL Bihor a adoptat bugetul ştiind că este lovit de nulitate

0
1813
Sursa foto: agentianewsbihor.ro

Miercuri, consilierii judeţeni PNL, alături de consilierul ALDE, au adoptat forţat proiectul de buget, acesta fiind lovit de nulitate.

Vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang, a anunțat în cadrul unei conferinţe de presă că va cere prefectului județului anularea hotărârii de miercuri a Consiliului Județean privind bugetul județului Bihor deoarece majoritatea PNL-ALDE a adoptat-o nelegal, prin votul a trei consilieri județeni PNL aflați în conflict de interese.

Astfel, potrivit Codului Administrativ, la articolul 228 privind regimul conflictului de interese aplicabil aleșilor locali, spune explicit faptul că ,,alesul local aflat în conflict de interese în condițiile prevăzute de cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, are obligația să se abțină de la emiterea sau participarea la emiterea ori adoptarea actului administrativ, de la încheierea sau participarea la încheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru soț, soție sau rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv. Actele administrative emise ori adoptate sau actele juridice încheiate cu încălcarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută în condițiile Legii nr. 176/2010, cu modificările și completările ulterioare”.

Consilierii PNL aflați în conflict de interese și care nu ar fi trebuit să voteze bugetul județului și amendamentele impuse de PNL sunt Cornel Borza, angajat la Teatrul Regina Maria din subordinea Consiliului Județean, Mihai Toderici, a cărui soție este angajată la CJ și Ioan Câmpan, a cărui noră lucrează la CJ Bihor.

Potrivit prevederilor Codului administrativ, cei trei consilieri erau obligați să își anunțe situația și să fie scoși din cvorumul de ședință.

Tot în cadrul şedinţei de miercuri, cei din majoritatea PNL-ALDE au forțat și trecerea în mod nelegal a unor amendamente prin care dădeau bani acolo unde nu era nevoie de ei, sau au suplimentat sumele destinate unor primării deși primarii ceruseră mai puțin.

Mai mult, ca să acopere lipsa banilor promiși de guvernul PNL dar nealocați Bihorului, cei de la PNL și ALDE au transferat către DGASPC 2 milioane de lei din bugetul de funcționare al Consiliului Județean Bihor.

Toată această încordare de muşchi fără sens, dovedeşte în fapt cum PNL Bihor este preocupat doar de propriile proiecte, lăsând bunăstarea bihorenilor în plan secund sau chiar mai jos.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here