Spitalul Municipal Gavril Curteanu este bun de plată datorită neregulilor şi proceselor intentate

0
1424

Managementul defectuos adoptat de liberalul Dacian Foncea la Spitalul Gavril Curteanu începe să se resimtă în procese și sume pierdute pe bandă rulantă.

Încep să se resimtă efectele managementului adoptat de fostul şef al Spitalului Municipal Gavril Curteanu din Oradea. Numit de către primarul municipiului şi preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, Dacian Foncea a început şi a adoptat soluţii de conducere care vizau printre altele intentarea de procese pe bandă rulantă, fie împotriva firmelor dar şi a angajaţilor. Desigur, angajaţii lezaţi au dat la rândul lor spitalul în judecată.

Primul proces câștigat de către unul din cei cinci angajați la Psihiatrie, care au fost dați afară pe nedrept de fostul manager Foncea, este și prima dovadă că spitalul va fi supus la plata unor sume mari, care nu se știe încă de unde vor fi scoase.

Mai mult, societatea de avocați Doseanu&Asociații a anunțat că o asistentă a câștigat în primă instanță, la Tribunalul Bihor, anularea deciziilor de desfacere a contractului de muncă operat de liberalul Foncea, reintegrarea în funcție, plata tuturor drepturilor salariale, dar și daune morale în valoare de 10.000 lei.

Mai mult, se aşteaptă verdictele şi pentru ceilalţi patru angajaţi, care au fost daţi afară de către Dacian Foncea, ca urmare a incendiului din noaptea de 16 august 2019 la Spitalul de Psihiatrie din Oradea, unde lipsa de personal era un fapt notoriu.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, graţie aptitudinilor de management ale lui Foncea, Spitalul Municipal se află angrenată în aproximativ 120 de procese, una din ele fiind şi cu fostul manager, dr. Ovidiu Pop, la care se adaugă neregulile găsite de către Curtea de Conturi de pe vremea când era condus de liberal, nereguli care acum vor costa unitatea milioane de lei.

Potrivit informaţiilor, sumele ce vor trebui restituite trec de 1 milion de euro, bani care nu se ştie de unde se vor putea achita.

Aşadar, graţie încăpăţânării primarului Bolojan de a numi în funcţii cheie politruci incapabili să administreze corespunzător, unitatea spitalicească va plăti scump acest moft liberal, care cel mai probabil va fi decontat de către bolnavii care trec pragul spitalului.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here