Vama Nădlac II blocată de către românii care se întorc din Italia

0
1074
Sursa foto: news.ro

Marţi seara, traficul din Vama Nădlac II a fost blocat pe artera de intrare în ţară, unde cozile erau formate din sute de maşini.

Mulţi dintre românii care intră în ţară vin din Italia, plecând înainte ca ţara să intre în carantină totală.

,,În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Precizăm faptul că anul trecut în aceeași perioadă am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valaorile de trafic fiind in scădere”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Şi la Vama Borş era aglomeraţie marţi seara pe sensul de intrare în ţară, iar timpii de aşteptare erau de 20 de minute, în contextul în care cei ce vin din Italia sunt controlaţi atent, mașină cu mașină.

Imediat dupa verificarea de la frontieră, persoanele care vin din zonele de risc, zonele afectate de coronavirus, sunt prezentate medicilor care realizează la faţa locului un triaj epidemiologic. De asemenea, toţi trebuie să completeze chestionare referitoare la zonele din care se întorc. Dacă cei care se întorc din zonele de risc prezintă simptome, ei sunt internaţi la secţia de Infecţioase şi testaţi pentru COVID 19.

Cei care sosesc din Italia dar nu au simptome intră automat în carantină instituţionalizată, dat fiind că întreaga Italie este considerată acum drept ,,zonă roşie”. Ca urmare, centrele amenajate în Bihor pentru a primi persoanele în carantină sunt aproape de capacitatea lor maximă.

În acest sens, multe dintre persoanele care intră prin Borş sunt trimise în alte judeţe, precum Sălaj, Cluj şi Bistriţa, unde vor intra în carantină în centrele puse la dispoziţie.

Potrivit cifrelor transmise de către DSP Bihor, marţi la ora 15, erau în carantină doar 9 în Bihor, aşadar este clar că centrele au ajuns la capacitate maximă în intervalul zilei de marţi cu persoane intratre în țară.

Măsura de introducere în carantină nu e pe placul românilor întorși în țară. În Arad, autorităţile au avut de-a face marți seara cu un scandal, după ce 23 de persoane care s-au întors din Italia au refuzat să intre în carantină într-un centru în care erau deja cazate 48 de persoane. 

Raed Arafat a spus marţi seara la postul de televiziune Antena 3 că probabil oamenii au plecat din calea virusului din Italia, însă s-ar fi aflat mai în siguranţă dacă rămâneau în Italia, în locuinţele lor.

,,Noi nu acuzăm nu stigmatizăm, ci spunem că oamenii trebuie să înţeleagă măsurile luate în România. Avem obligaţia să asigurăm sănătatea publică şi să protejăm toată populaţia”, a spus Raed Arafat, şeful Departamentului de Stat pentru Urgenţe.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here