Ministrul de Interne, Marcel Vela pentru românii care nu se mai pot întoarce prin Ungaria: să descarce aplicaţia Waze

0
5428
Sursa foto: Digi24.ro

Ungaria și-a închis granițele pentru cei care vin din Italia, iar ministrul de Interne, Marcel Vela, are o recomandare pentru românii care vor să se întoarcă în țară: să-şi descarce aplicaţia Waze.

În contextul în care Ungaria a declarat stare de urgenţă şi şi-a închis graniţele pentru cei care vin din Italia, ministrul de Interne a răspuns cu privire la ruta pe care românii trebuie să o aleagă.

Răspunsul dat de ministrul Vela a fost unul total neaşteptat, datoriă ironiei cu care ministrul a înţeles să răspundă unei probleme reale pentru mulţi români aflaţi în drum spre România.

Dialog reporter Antena 3 – Marcel Vela:

Reporter Antena 3: Aveți solicitări de la cei care vor să revină în țară și trebuie să-și reconfigureze traseul?

Marcel Vela: Nu avem înregistrate reconfigurări pentru că revenirea în țară sau, mă rog, traseul oricărui cetățean care vine în România este la latitudinea fiecăruia. Și există o aplicație numită Waze și dă traseul cel mai bun. Nu trebuie să ceară aprobare de la ministru să ocolească Ungaria prin Ucraina sau Serbia prin Macedonia să ajungă în România. La final, ministrul mândru de răspunsul său, a râs.

Guvernul de la Budapesta a instituit starea de urgenţă pe întreg teritoriul Ungariei din cauza coronavirusului, interzicând intrarea în țară a celor care vin din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud, cu excepția maghiarilor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here