Exemplu de bune practici: Premierul Ungariei suspendă plata ratelor pentru companii şi populaţie până la sfârşitul anului

0
966
Sursa foto: economist.com

Guvernul ungar a decis miercuri, suspendarea obligaţiei de plată a împrumuturilor, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru companii, până la finlul anului.

În România, premierul Ludovic Orban a adoptat o serie de măsuri, care însă nu au nici pe jumătate efectele la care s-ar fi aşteptat românii. Ba mai mult, Ludovic Orban se scuză, acuzând în continuare guvernările precedente.

În schimb, exemplul de bune practici vine de la Guvernul Viktor Orban din Ungaria, acolo unde miercuri s-a decis extinderea împrumuturilor pe termen scurt acordate businessurilor până pe 30 iunie şi pentru împrumuturile noi de retail s-a plafonat costul total a creditului (echivalentul DAE), la dobânda băncii naţionale plus 5%.

Potrivit premierului maghiar, Viktor Orban, businessurile din turism, catering, entertainment, sport şi cultură, precum şi businessurile de taximetrie, nu trebuie să mai plătească contribuţii pe veniturile plătite angajaţilor la bugetul statului până la finalul anului 2020.

Mai mult, premierul maghiar a precizat că pentru angajatori, contribuţia va fi semnficiativ redusă, explicând că statul nu va mai percepe contribuţia la pensie şi că în cazul contribuţiilor la sănătate acestea se vor reduce la minimul permis de lege până pe data de 30 iunie.

În cele mai afectate sectoare din cauza pandemiei COVID-19 contractele de închiriere pentru proprietăţi nu pot fi terminate unilateral şi nici chiria nu poate fi majorată, adăugând că guvernul lucrează pentru a flexibilza regulile din piaţa muncii.

El a mai spus că nu va mai percepe contribuţii la bugetul statului de la sectorul de turism până la 30 iunie.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here