Guvernul Orban aruncă România în aer în plină criză COVID-19

0
2560
Sursa foto: qmagazine.ro

În contextul în care România se confruntă cu o epidemie de dimensiuni catastrofale, Guvernul Orban se pare că nu realizează proporţiile crizei care va urma.

Instalat în funcţie pe 4 noiembrie 2019, Guvernul liberal condus de către Ludovic Orban se pare că nu înţelege multe din criza care bate la uşa României.

Azi, 19 martie 2020, la peste 4 luni de la preluarea puterii și la trei luni de la declanșarea epidemiei în China și apoi la nivel global, Ludovic Orban apare foarte senin în direct la televizor şi declară că lipsurile cu care se confruntă personalul medical aflat în prima linie împotriva virusului se datorează fostelor guvernări.

Aparent, premierul pare să nu realizeze că în acest moment, are OBLIGAŢIA de a guverna România şi de a adopta măsurile cele mai bune pentru români, cu atât mai mult cu cât de 4 luni de zile este şeful Guvernului României.

Doar că, prin faptele și declarațiile sale din aceste ultime luni, pe Ludovic Orban nu l-a interesat guvernarea, iar principala sa grijă au fost doar alegerile anticipate. Și marea majoritate a acțiunilor guvernului au fost orientate pentru a declanșa alegeri. De aceea oamenii din prima linie, personalul medical mai ales, suferă și de multe ori sunt puși în pericol!

Acum, în ultima clipă, Ludovic Orban şi guvernul PNL au datoria să nu spună povești, să nu mai dea vina pe nimeni, să își asume guvernarea și acțiunile guvernului, sau lipsa lor!

Oamenii de care depinde siguranța medicală a țării nu au nevoie de povești, nu au nevoie de pasarea responsabilității și mai ales nu au vreme de pierdut! Ei au nevoie de echipamente de protecție, au nevoie de teste, au nevoie de medicamente, au nevoie de tot ceea ce este necesar pentru a ne ține pe toți în viață.

În tot acest timp, Guvernul Orban a mimat adoptarea unor măsuri, cum ar fi şomajul tehnic, în loc să adopte interzicerea disponibilizărilor şi subvenţionarea a 75% din salarii. Din păcate, această pată asupra vieţii românilor va costa scump buzunarul fiecărui cetăţean, care de acum va putea mulţumi Guvernului PNL.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here