Episcopia Ortodoxă a Oradiei oferă mâncare şi voluntari pentru persoanele aflate în situaţii de risc

0
1499
Sursa foto: oradeainimagini.ro

Episcopia Ortodoxă a Oradiei a anunţat implicarea sa în combaterea epidemiei.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Episcopiei Oradiei, preoţii ortodocşi din Bihor sunt sfătuiţi să săvârşească slujbele religioase în condiţii de siguranţă pentru participanţi şi să ia măsuri pentru sprijinirea persoanelor în dificultate, vârstnice sau în autoizolare.

,,În strânsă legătură cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor şi ai Comitetelor de Urgenţă locale, preoţii, împreună cu membrii Consiliului şi Comitetului parohial şi tineri voluntari, vor întocmi şi actualiza permanent situaţia clară a persoanelor vârstnice de pe raza parohiei, a celor aflate în carantină şi a celor izolate la domiciliu, în vederea oferirii de ajutor”, se arată în comunicat.

Episcopia a anunţat că Asociaţia Filantropia Oradea şi Fundaţia de Scleroză Multiplă au organizat un serviciu de asistenţă la domiciliu prin care oferă sprijin pentru 100 de persoane nevoiaşe.

În aceste condiţii, Centrul de zi ,,Acoperământul Maicii Domnului” oferă pachete neperisabile pentru un necesar de 5 – 7 zile, asistenţă pentru achiziţia de medicamente şi transport accesibilizat pentru urgenţe administrative. Proiectul filantropic ,,Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” al Parohiei Oradea Vii se oferă o masă caldă la domiciliu, zilnic, de luni până vineri, un pachet de alimente neperisabile sâmbăta şi serviciul de achiziţie de medicamente.

Totodată, Biserica Ortodoxă a întocmit o evidenţă a persoanelor vârstnice de pe raza parohiilor, a celor aflate în carantină şi a celor izolate la domiciliu. Astfel că, 1.583 de tineri voluntari s-au organizat şi vor sprijini persoanele vârstnice.

În paralel, conducerea Episcopiei Ortodoxe a cerut credincioşilor să doneze alimente neperisabile pentru cei care au solicitat sprijinul comunităţii.

,,Credincioşii sunt îndemnaţi să doneze alimente neperisabile pentru persoanele aflate în situaţii de risc, ce vor fi direcţionate, prin intermediul parohiilor, către un depozit al Asociaţiei Filantropia Oradea unde toate pachetele vor fi decontaminate cu raze UV şi transportate cu un autoturism supus aceluiaşi tratament”, a mai transmis Episcopia Ortodoxe a Oradiei.

Donatorii sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0744.647.825, iar bihorenii aflaţi în suferinţă, pot cere ajutor la oricare dintre cele următoarele:

  • ,,Acoperământul Maicii Domnului” – 0744.647.825;
  • ,,Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” al Parohiei Oradea – 0744.121.438;
  • Serviciul de intervenţie în comunitate din cadrul Parohiei Oradea – 0757.438.571


Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here