Danemarca va trimite populaţiei truse de colectare probe pentru COVID-19 direct acasă

0
1245
Sursa foto: observer.com

Danemarca va începe să ofere populaţiei acasă truse pentru colectarea de probe pentru testarea noului coronavirus, pentru a avea o perspectivă mai bună asupra răspândirii acestuia.

Autorităţile din Danemarca au extins programul de testare a populaţiei împotriva coronavirus şi vor începe să trimită direct acasă trusele pentru colectarea de probe.

,,În această situație avem provocarea ca persoanele care au infecții ale căilor respiratorii superioare să nu meargă la medicul general”, a declarat Tyra Grove Krause, din cadrul agenției de sănătate SSI, instituţie care operează în cadrul ministerului sănătății, responsabilă pentru supravegherea bolilor infecțioase.
   
Grove Krause, șeful unității de prevenire și epidemiologie infecțioasă a SSI, a declarat că materialele de testare vor fi trimise la clinicile locale de sănătate din toată țara. Pacienții care contactează clinica în legătură cu simptomele respiratorii pot avea un test relativ prelevat, colectează o probă la domiciliu pentru a le furniza clinicii, care apoi o va transmite către un laborator.
   
Potrivit autorităţilor, testele nu sunt destinate a fi principalul instrument de diagnostic, însă pe măsură ce numărul de cazuri a început să crească, s-a decis săptămâna trecută să înceteze testarea cazurilor ușoare și, în schimb, să se concentreze asupra celor cu simptome severe.
   
Având deja peste 1.000 de cazuri confirmate și patru decese, autoritățile daneze speră să aibă noul sistem în funcțiune până săptămâna aceasta.

În tot acest timp, în România, ca urmare a privatizării sistemului de sănătate, gândit de ministrul Sănătăţii, Costache, clinica Sanador efectuează teste pentru cetăţenii români contra sumei de 350 de lei…

Sursa foto: Facebook.com

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here