MAI interzice Prefecturilor să ofere date în timp real cu privire la numărul persoanelor infectate

0
1803
Sursa foto: Digi24.ro

Ministerul Afacerilor Interne, condus de către Marcel Vela, a interzis de sâmbătă, 21 martie, tuturor Prefecturilor din România să comunice public date vitale cu privire la pandemia COVID-19.

Printr-un ordin semnat de Gheorghe Sorescu, secretar de stat în cadrul MAI, prefecților li se aduce la cunoștință că începând de sâmbătă, 21 martie, nu mai pot comunica public date despre: numărul de teste efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv.

Orice comunicare cu privirea la aceste aspecte se va realiza centralizat, de la București, prin Grupul de Comunicare Strategică.

La nivel județean, prefecților li s-a permis să comunice doar o dată pe zi, despre: măsurile pentru împiedicarea răspândirii și combaterii coronavirus, identificarea și amenajarea unor noi locuri de carantină, fără însă a preciza locația acestora, primirea de materiale sanitare și echipamente de protecție și măsuri de ordine publică!

În aceste condiţii, Guvernul Orban reuşeşte să pună un lacăt pe gura autorităţilor guvernamentale care ar reprezenta sursa cea mai bună de informare a cetăţenilor în timp real. În schimb, acest lacăt va da curs multor ştiri false despre situaţia reală şi va ajuta doar la răspândirea panicii.


Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here