Dovadă că Iohannis și Orban știau de gravitatea situației COVID-19 de mult!

0
5207
Sursa foto: google.com

Guvernul Orban și președintele Iohannis nu au avut niciodată ca principală grijă sănătatea românilor! Iată dovada că, întreg Guvernul Orban, cât și președintele Iohannis aveau cunoștință din ianuarie de gravitatea infecției.

Instalat de 5 luni, Guvernul Orban a găsit fel și fel de scuze, în tentativa de a motiva lipsa de pregătire în pandamie care azi macină întreaga lume. Motivele reale sunt simple, iar majoritatea lumii o cunoaște: Alegeri anticipate!

Acesta este motivul real pentru care, Ludovic Orban și Klaus Iohannis au ignorat semnalele internaționale care spuneau să ne pregătim de pandemie.

Mai exact, pe 22 ianuarie 2020, Organizația Mondială a Sănătății trimitea Ministerului Sănătății prin care se cere României să se pregătească pentru gestionarea infecțiilor cu noul COVID-19. Documentul a fost înregistrat oficial de către Minister abia pe 20 martie 2020 și trecut la cabinetului ministrului Costache pe 23 martie 2020. Ce au lucrat în tot acest timp liberalii, de erau prea ocupați să adopte măsuri de protecție a populației?

În tot acest timp, Guvernul Orban, după privatizarea sistemului de sănătate pentru prietenii ministrului Costache de la Polisano și Sanador, avea o singură prioritate, și anume organizarea alegerilor anticipate. Chiar premierul Orban declara pe 06 februarie 2020 „obiectivul nostru este de a face posibilie alegerile anticipate”.

Sursa foto: tvr.ro

Cu toate că într-o țară normală, luând în considerare gravitatea situației la nivel internațional, șeful statului ar fi luat o poziție mai serioasă și ar fi avut grijă să sancționeze aceste abateri ale guvernului. Nu este și cazul României, unde Klaus Iohannis declara pe 27 februarie 2020„Nu există niciun motiv real de panică”. Mai mult, președintele României declara tot la data respectivă că „infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”. 

Sursa foto: euractiv.ro

Astăzi, 26 martie 2020, datorită lipsei de interes față de sănătatea românilor, având drept unic scop, acapararea totală a puterii de către Iohannis și Orban, în România avem 1.029 de cazuri confirmate cu COVID-19, iar 17 oameni infectați au decedat, iar din păcate informațiile pe surse sunt că numărul va crește drastic în săptămânile următoare.

În tot acest timp, guvernarea PNL nu a reușit să asigure nicio stabilitate pentru români, sens în care prețurile la alimente nu sunt nici în acest moment plafonate, pensionarii zac în incertitudini cu privire la plata facturilor, iar sistemul de sănătate rămâne fără conducător, ca urmare a demisiei ministrului Victor Costache…

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here