Orădeni, fiți pregătiți! Primăria Oradea începe demolările de imobile

0
7046
Sursa foto: specialarad.ro

Consiliul Local a aprobat joi, cu votul exclusiv al PNL, exproprierea caselor, a unui garaj şi a unui spaţiu comercial de pe strada Episcop Nicolae Popovici.

Așa cum spuneam în articolul de ieri, primarul Ilie Bolojan nu se lasă înduplecat de nimeni și nimic. În plină criză de coronavirus, Consiliul Local Oradea s-a întrunit joi, 26 martie, în mare grabă, consilierii PNL votând fără excepție cele 78 de proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi, în mai puţin de 10 minute.

Printre proiecte se afla și demararea procedurilor de demolare a șase case, a unui garaj și a unui spațiu comercial de pe strada Episcop Nicolae Popovici din Oradea.

Acest demers este primul pas din planul „măreț” al edilului liberal Ilie Bolojan, neconceput nici măcar de liderii din perioada comunistă, și anume demolarea a 20 de case din cartierul Nufărul.

Motivul demolării: strămutarea în spatele blocurilor a locurilor de parcare aflate la bulevard…Cu siguranță o practică des întâlnită în Viena sau Barcelona.

„Nici măcar nu ne-a fost evaluată casă la prețul real de piață! Acum 3 ani am efectuat lucrări complete de modernizare: instalații sanitare, electrice, izolare termică, etc. Evaluatorii au spus că putem să ducem cu noi parchetul, geamurile și țiglele de pe casă…e o bătaie de joc. Împreună cu fiica mea am luat un credit bancar pentru aceste lucrări, iar suma primită de la primărie nu putem să cumpărăm nici măcar un apartament cu 2 camere în Oradea…eventual considerăm să ne mutăm în Ungaria…”, a declarat pentru ȘTIRI ORADEA una din persoanele afectate de proiectul primarului Bolojan.

În contextul în care prețul per metru pătrat în Oradea este cuprins între 1200 și 1500 euro, la un simplu calcul, o casă de 120mp evaluată la 1200 euro/mp, ar avea suma de despăgubire de aproximativ 144.000 euro. În schimb, municipalitatea oferă mult sub prețurile corecte.

„În funcţie de suprafaţa aferentă pentru o casă şi terenul aferent proprietarii vor primi între 80.000 euro şi 96.000 euro”, este răspunsul primarului Ilie Bolojan.

Din păcate aceste 20 de case sunt doar primele dintr-o serie lungă de imobile pe care președintele PNL Bihor le vrea distruse, urmând a fi luate în vizor și alte case din zonele centrale.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here