Guvernul Orban vrea să renunțe la ordonanța pentru amânarea ratelor. Vezi aici documentul oficial!

0
1286
Sursa foto: qmagazine.ro

Măsură explozivă a Guvernului Orban în ceea ce privește amânarea ratelor: Secretarul General al Guvernului cere retragerea de la publicare a Ordonanței.

Amânarea ratelor a fost un subiect care a luat amploare în tot mai multe state europene, ca urmare a pandemiei COVID-19, sens în care guvernele altor state au adoptat rapid o serie de măsuri cu scopul de protecție a cetățenilor și a micilor întreprinzători.

În România măsurile de protecție pentru cetățeni nu doar că au venit extrem de târziu pe mai toate palierele administrative, dar unele lipsesc și acum în totalitate, din care amintim plafonarea prețului la alimentele de bază pentru a evita specula din piață.

Una din măsurile promovate din opoziție și de către Partidul Social Democrat a fost amânarea ratelor pentru o perioadă de timp, exemplul cel mai elocvent pentru această măsură venind chiar din Ungaria.

Guvernul Orban, deși tardiv, a luat act de această măsură, discutând prin ministrul Finanțelor, Florin Cîțu exclusiv cu jucătorii din sistemul bancar, discuții în urma cărora a luat naștere OUG nr.34/26.03.2020, care prevede amânarea plății ratelor de către populație.

Astăzi, un document oficial din cadrul Secretariatului General al Guvernului arată că, prin însuși Secretarul General, dl. Antonel Tănase, se dorește retragerea OUG nr.34/26.03.2020 pentru acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Sursa foto: Facebook – Marcel Ciolacu

Documentul a fost făcut public de către președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat că „retragerea de la publicare a ordonanței privind amânarea ratelor: o nouă dovadă de prostie și haos în care acest Guvern aruncă românii și firmele românești!”

Sursele ȘTIRI ORADEA au declarat că ministrul Cîțu dorește să aducă modificări Ordonanței de Urgență nr.34/26.03.2020, care vor fi adoptate în cadrul ședinței de guvern de azi, 30.03.2020. Nimeni nu știe însă care sunt acestea exact și ce vor prevedea aceste modificări.

Toată lumea a așteptat de la Guvern măsuri concrete, ferme și rapide. De aceea au fost învestiți de Parlament. Dacă nu sunt în stare, măcar să nu încurce și mai mult prin hotărârile adoptate! Vom adopta în această săptămână în Parlament proiectul PSD care prevede amânarea ratelor fără ”dobândă la dobândă” și fără penalități!”, se arată în mesajul președintelui Camerei Deputaților.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here