Pensiile se vor livra în plic iar poștașii vor fi echipați cu măști și mănuși

0
1287
Sursa foto: playtech.ro

Poştaşii vor fi echipaţi cu măşti de protecţie şi mănuşi, iar pensiile vor fi distribuite în plic.

Poşta Română, a declarat că se vor adopta o serie de măsuri care au scopul de a proteja angajații și cei cu care aceștia intră în contact.

Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1–15 aprilie. (…) Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Mai mult, potrivit oficialilor, factorii poștali vor avea asupra lor legitimații de serviciu și adeverințe de la angajator. 

„Toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la ușile oamenilor. Aceștia vor respecta distanța de 2 metri față de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar”, se arată în comunicatul Poștei Române.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here