Guvernul ia în calcul interzicerea dreptul de liberă practică pentru medicii care demisionează

0
1209
Sursa foto: observer.com

Cadrele medicale care demisionează riscă să își piardă dreptul de liberă practică.

Guvernul ia în calcul să interzică dreptul de liberă practică pentru cadrele medicale, dar şi prelungirea perioadei de preaviz pentru medicii care demisionează.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban.

Recent, Spitalul Judeţean din Brăila a rămas fără trei medici specialişti de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi de la Terapie Intensivă în plină epidemie de COVID-19, iar mai mulţi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, şi-au dat demisia după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19.

Răspunsul premierului în această criză a materialelor este însă, lipsit de orice inițiativă: „este o penurie! Regret profund că nu putem asigura tot necesarul prin achizițiile pe care le facem la nivel național.”

Dat fiind că Guvernul Orban reușește cu greu să facă rost de materialele de protecție necesare, iar cele obținute sunt prin contracte cu firme dubioase si apropiate PNL, ne întrebăm dacă această măsură de retragere a liberei practici este una îndreptățită sau dacă nu era mai oportun să asigure continuitatea cadrelor medicale și stimularea acestora pe mai departe.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here