Premierul Orban: Nu putem testa pe oricine. Premierul a anunțat cine va fi testat în România

0
2032
Sursa foto: emerging-europe.com

Premieurl Ludovic Orban a declarat că nu toate persoanele vor fi testate împotriva COVID-19, fiind făcută o selecție a celor care vor trece prin acest proces.

În contextul răspândirii tot mai mari a COVID-19 pe teritoriul României, premierul Orban a declarat că nu toți românii vor fi testați, urmând a fi selectați cei care vor trece prin acest proces.

„Testăm atât cât este necesar. Astăzi sunt acreditate 37 de centru unde se face testarea. Noi avem o metodologie și o respectăm (…) Acum nu poate nici să se testeze oricine. În general se testează persoane de contact ale unor persoane care au fost diagnosticate pozitiv, care au un istoric de călătorie internațională, care vin din țări unde este răspândit virusul, se testează persoane care au simptome, se testează cu prioritate persoanele instituționalizate care prezintă simptome. Există un set de priorități pe care noi le respectăm”, a declarat Ludovic Orban.

Amintim că pe 13 martie, premierul Orban cerea urgentarea testării sale și a membrilor guvernului, în contextul în care erau suspectați a fi infectați.

În tot acest timp în care premierul alege persoanele care vor fi testate printr-un „set de priorități”, Germania efectuează teste în masă pentru populație de ordinul sutelor de mii pe zi, iar dovada acestui exemplu de bune practici stă în numărul scăzut de decese înregistrat.

Însă, în România normală guvernată de Klaus Iohannis prin premierul Orban, problemele nu încetează să apară, fie că vorbim de dotarea slabă cu materiale de protecție, fie stângăcia guvernului în a rezolva probleme crizei ce va avea să vină. Dar, la nivel de țară avem peste 100.000 de români amendați până în acest moment.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here