Germania intră în recesiune! Deficitul se îndreaptă spre 159 miliarde euro

0
1675

Economia Germaniei va avea o cădere cu 4,2% în 2020, datorită pandemiei de coronavirus.

Potrivit specialiștilor din cadrul Institutului pentru Cercetare Economică, Germania va înregistra o cădere în 2020 cu 4,2%, ceea ce a înseamnă că va avea un deficit recod de 159 miliarde de euro. Pentru anul 2021, economiștii sunt mai optimiști și prognozează o creștere de 5,8%.

Recesiunea lasă urme adânci în piaţa muncii şi în bugetul guvernului. În punctul culminant, rata şomajului va ajunge la 5,9% anul acesta”, a declarat presei, Timo Wollmerhäuser, şeful al Prognozei germane.

Pentru primul trimestru, specialiștii germani spun că prognozele arată o scădere a PIB-ului cu 1,9%, iar în al doilea trimestru se așteaptă scădere cu 9,8%, ca urmare a măsurilor de carantină şi a restricţiilor sociale impuse, decizii care au pus lacătul pe uşa mai multor firme.

Potrivit economiștilor germani, acesta este cel mai masiv declin înregistrat în istoria Germaniei din 1970, fiind la o valoare dublă față de criza precedentă din primul trimestru al lui 2009.

Astfel că, în medie, numărul celor intraţi în şomaj va creşte cu circa un sfert de milion şi va ajunge la 2,5 milioane de persoane.

Prognoza a fost efectuată de către German Institute for Economic Research (DIW Berlin), ifo Institute (Munich), Kiel Institute (IfW Kiel), Halle Institute for Economic Research (IWH), şi RWI (Essen).

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here