A crescut numărul angajaților la stat cu 5.300 în primele 3 luni de nouă guvernare PNL

0
2502
Sursa foto: epochtimes-romania

Numărul angajaților la stat a crescut cu 5.300 de persoane în timpul guvernării PNL.

La momentul preluării guvernării, PNL prin liderii săi anunțau că vor eficientiza aparatul administrativ, prin eliminarea clientelei politice și aducerea doar de specialiști în instituțiile publice.

Însuși premierul declara cu zâmbetul pe buze la primele ședințe că abia așteaptă „să facă febră musculară de la semnatul documentelor de demitere a pesediștilor”. Iată că dorința acestuia s-a îndeplinit, însă în mod sigur a făcut febră musculară și de la semnarea actelor de numire, având în vedere faptul că de la preluarea guverării, numărul angajaților în aparatul de stat a crescut cu peste 5.000 de persoane.

Astfel că urmare a unei analize a celor de la profit.ro, s-a constatat că în doar în primele 3 luni de guvernare PNL, numărul angajaților din sistemul de stat a crescut cu aproape 5.300.

Prin comparație, dacă media lunară criticată de PNL a fost de 1.336 de angajați în sistemul public, iată că PNL atinge recordul, ajungând la o medie lunară de 1.761 de angajați la stat.

În tot acest timp însă, Guvernul Orban a tăiat bugetul Ministerului Sănătății în noiembrie 2019 cu 23%, iar în februarie 2020, prin acțiunile ministrului Costache, același Guvern PNL a privatizat sănătatea prin OUG 25/2020 noaptea, fără transparență, fără dezbatere sau consultare prealabilă a celor din sistemul medical, fără studii de impact dar mai ales fără avizele necesare acestui demers (Comisia interministerială pentru suport tehnic și Consiliul Legislativ).

Dacă mai luăm în considerare faptul că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, declara tot în noiembrie 2019 că sănătatea și educația „nu sunt priorități în guvernarea liberală”, nu este de mirare că în acest timp, numărul de angajați din sistemul sanitar controlat de administrația centrală a scăzut cu 1.059.

Tot raportat la primele 3 luni de mandat ale Guvernului PNL, din cele aproape 5.300 de posturi în plus, peste 3.700 sunt în administrația centrală, unde Guvernul își exercită controlul direct, iar peste 1.500 reprezintă posturi ocupate suplimentar în administrația locală.

Așadar, marea reorganizare și eficientizare a PNL promisă românilor nu a fost decât o minciună grosonală, iar măsurile de guvernare adoptate până în prezent de Guvernul Orban nu fac decât să arate un declin inevitabil al economiei românești.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here