Aproximativ 1500 de români aşteaptă pe Aeroportul Cluj să plece la muncă în Germania

0
1250
Sursa foto: cluju.ro

Aproximativ 1.500 de români vor pleca în cursul zilei de astăzi în Germania la munci agricole. Sunt programate 13 curse de tip charter, iar regulile de distanțare socială sunt inexistente.

Într-un reportaj al Cluju.ro, sunt surprinse imagini cu cei aproximativ 1.500 de români care așteaptă să ajungă în cursul acestei zile în Germania la munci agricole.

Plecarea acestor români este programată cu 13 curse de tip charter chiar de pe Aerorportul Cluj, iar modul cum autoritățile au gestionat această situația este îngrijorătoare.

Potrivit martorilor din aeroport, regulile de distanţare socială nu sunt respectate, iar oamenii stau „la grămadă” în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

O parte dintre cei care urmează să plece în Germania, au venit din judeţul Suceava, unde în prezent se află cel mai mare focar de coronavirus din România.

Organizarea aparține firmelor private care s-au ocupat și de contractele lor de muncă. Am trimis acolo jandarmi pentru a asigura ordinea publică. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va face verificarea respectării măsurilor care trebuiau luate de organizatori” a declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

În continuare, modul în care autoritățile înțeleg să gestioneze această criză este înspăimântătoare și îngrijorătoare.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here