Ministrul Mediului refuză să interzică tăierea de lemn pe durata stării de urgență

0
1565
Sursa foto: news.ro

Costel Alexe, ministrul Mediului, a refuzat să stopeze tăierile legale de lemn pe perioada stării de urgență, măsură fiind cerută insistent de o parte a societății civile.

În ciuda dovezilor prezentate de o parte a societății civile că au loc defrișări ilegale masive pe fondul concentrării forțelor de ordine pe activitățile de menținere a carantinei, ministrul Mediului, Costel Alexe refuză să interzică tăierile de lemne pe perioada stării de urgență.

Decizia lui Alexe vine după ce tocmai el anunțase duminică, 5 aprilie, că „în momentul de faţă se discută la minister să vedem dacă putem face acest lucru, să vedem dacă ne permitem să luăm această decizie de stopare a tăierilor de lemn. La luarea ei ar trebui să ţinem cont de mai mulţi factori. În cursul acestei săptămâni vor fi discuţii cu cei de la Romsilva şi direcţiile silvice, mâine (luni, 6 aprilie, n.r.) la ora 11:00 am stabilit o videoconferinţă cu ei, după ea o să spun public ce s-a discutat”.

Pe 1 aprilie, activiștii de mediu arătau că defrișările ilegale s-au înmulțit pe perioada stării de urgență într-un ritm alarmant, sens în care multe firme profitând de faptul că autoritățile sunt implicate în lupta cu epidemia de COVID-19 și astfel își permit să taie ilegal cantități uriașe de lemne.

Cu toate acestea, ministerul arată că măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie.

Studiul de impact pe care l-am făcut ne-a arătat că am avea o mulțime de consecințe negative pe care țara și noi cetățenii nu ni le permitem acum”, a declarat ministrul Alexe, prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai mult, lobby-ul făcut de companiile din industrie a dat roade, iar singura rezolvare gândită de către minister a fost prezența gărzilor forestiere la verificarea transporturilor de lemne.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here