Președinte TNL cu afaceri pe bani publici cu dezinfectanți

0
1491
Sursa foto: Facebook - Huianu Valentin

Președintele Organizației Municipale de Tinere a PNL Suceava, Valentin Huianu, este abonat la banii instituțiilor publice din județ, cărora le vinde dezinfectanți și produse de curățenie.

Jurnaliștii de la Libertatea au dezvăluit o parte a modului în care PNL face achiziții de la membrii de partid pe bani grei.

Astfel, președintele organizației de tineret din cadrul PNL Suceava, Valentin Huianu, vinde dezinfectanți și produse de curățenie instituțiile publice din județ pe bani grei. Printre clienții tânărului politician de succes se află și Primăria municipiului Suceava, condusă de liberalul Ion Lungu, adică exact șeful lui Huianu pe linie de partid.

Potrivit celor de la Libertatea, în lunile ianuarie, februarie și martie 2020, firma Majordom Hygiene SRL, deținută de Valentin Airinei Huianu și de soția sa, Maria, figurează cu 190 de cumpărări directe în portalul achizițiilor publice, însumând aproximativ 340.000 de lei, adică aproximativ 70.000 de euro.

Cea mai consistentă achiziție este cea făcută de Primăria Suceava, condusă de Ion Lungu, care a cumpărat 200 de recipiente cu dezinfectant pentru mâini, în valoare totală de 55.000 de lei. Rezultă astfel că fiecare astfel de recipient are 5 litri și este vândut la prețul de 275 de lei. Potrivit anunțului, dezinfectantul vândut de firma șefului TNL Suceava este o „soluție lichidă pe bază de alcool pentru igienizarea mâinilor”.

Contactat de jurnaliștii Libertatea, Huianu a susținut că firma sa funcționează de 15 ani și că succesul lui în afaceri nu are nici o legătură cu statutul său de șef al TNL Suceava.

„Eu nu văd nici o problemă. Prețul este corect, puteți verifica. Ne-au solicitat, am vândut. Nu înțeleg unde se vrea să se ajungă cu chestia asta. Eu am firma de 15 ani și lucrez în domeniu, vând și la privat, și la instituții de stat. Pentru câteva sute de lei acolo… Nu știu dacă e cazul să scrieți despre mine. Eu nu mă pretez la povești de genul ăsta”, a declarant Huianu.

Dar pentru că succesul în afaceri nu vine niciodată singur, Valentin Huianu este și administrator la firma B.G. Media SRL , care este deținută de fostul ministru al culturii, liberalul Bogdan Gheorghiu.

Firma lui Gheorghiu deține televiziunea Bucovina TV și are încheiate contracte cu instituțiile publice din județul Suceava, inclusiv cu Primăria Suceava, iar în luna ianuarie, Primăria Suceava a atribuit către firma lui Bogdan Gheorghiu un contract de 147.000 de lei (aprox. 30.000 euro) pentru servicii de promovare TV.

Amintim cititorilor noștri că județul Suceava, lăudat în noiembrie de Președintele României și alaiul de lideri liberali pentru Spitalul Județean, este primul județ carantinat din România, datorită modului defectuos în care PNL în frunte cu Gheorghe Flutur au administrat criza COVID-19.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here