Ministerul Sănătății: Se are în vedere prelungirea izolării pentru vârstnici, cu până la 3 luni

0
1945
Sursa foto: turnulsfatului.ro

Ministrul Sănătății, a anunțat că se ia în calcul prelungirea măsurilor de izolare pentru persoanele vârstnice, cu aproximativ 10-14 săptămâni.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că se are în vedere prelungirea perioadei izolării pentru persoanele vârstnice cu până la 3 sau chiar 4 luni.

Întrebat fiind dacă se ia în calcul măsura izolării persoanelor în vârstă tot anul, ministrul Tătaru a răspuns: „Da, luăm în calcul şi această măsură la nivelul Comitetului ştiinţific, Institutului Naţional de Sănătate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sănătăţii, luăm inclusiv decizia cel puţin pentru început să ne gândim la 10-14 săptămâni în care să izolăm aceste persoane, având în vedere şi evoluţia ulterioară, dar ne adaptăm la evoluţia pe care pandemia o va avea în România”.

Ministrul Sănătății a ținut să reamintească tuturor că restricțiile de circulație și măsurile de izolare trebuie respectate.

Vreau ca toată lumea să înţeleagă că mai avem trei-patru săptămâni grele, aceste săptămâni trebuie să le gestionăm în comun, şi noi, corpul medical, dar şi populaţia de rând, ajutată de autorităţile locale, care trebuie să vegheze la această izolare şi la această distanţare socială. Viaţa noastră va reveni la normal peste o lună, o lună şi jumătate, după ce vedem că acel vârf începe să scadă, încă nu am ajuns la acel vârf”, a mai declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here