Austria a prezentat planul de relansare economică și va redeschide mii de magazine

0
1385
Sursa foto: sae.edu

Autoritățile austriece vor redeschide mii de magazine, fiind pritre primele țări din Europa care ridică restricţiile impuse de noul coronavirus.

Austria a fost printre primele ţări din Europa care au luat măsuri privind noul coronavirus şi a închis şcolile, barurile, teatrele, restaurantele, magazinele neesenţiale şi alte locuri de adunare publică în urmă cu aproximativ patru săptămâni.

Rezultatele au fost destul de bune, dat fiind că până în prezent, ţara a raportat 368 de decese în total, mai puţine decât au suferit într-o singură zi ţările din vecinătate. Totodată, în Austria scade și numărul de îmbolnăviri în mod constant, iar persoanele care au nevoie de spitalizare sunt tot mai puţine.

Dorim să ieşim din această criză cât mai repede posibil şi să luptăm pentru fiecare loc de muncă din Austria”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, scrie Mediafax.

Săptămâna trecută, cancelarul Sebastian Kurz a prezentat un plan pentru relansarea economiei, iar primul pas este redeschiderea magazinelor care au o suprafaţă de până la 400 de metri pătraţi. Această măsură urmează să fie urmată de redeschiderea centrelor comerciale, a magazinelor mari şi frizeriilor de la 1 mai. Restaurantele şi hotelurile ar putea să se redeschidă progresiv de la mijlocul lunii mai.

Totodată, Kurz a declarat că „nu am scăpat încă. Pericolul este în continuare printre noi” şi a îndemnat populaţia să continue autoizolarea şi distanţarea socială.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here