Florin Cîțu recunoaște că au rămas bani de rezervă de la Guvernul PSD pentru mai bine de 5 luni sau chiar mai mult!

0
1583
Sursa foto: digi24.ro

Florin Cîțu spune că Guvernul NU ia în considerare împrumuturi de la FMI: „Avem un buffer (rezervă, n.r.), ne ajunge pentru 5 luni, chiar mai mult”.

Nu cu mult timp în urmă, aproape toți membrii Guvernului Orban, în frunte cu premierul, spuneau pe toate canalele media că au preluat totul pe 0 sau chiar minus în urma guvernării PSD. Și cum minciuna are picioare scurte, iată că adevărul vine chiar din gura ministrului Finanțelor Publice.

Florin Cîțu a anunțat, luni seara că guvernul PNL din care face parte nu ia în calcul, în acest moment, un eventual împrumut de la instituțiile financiare externe, cum ar fi FMI. Ministrul Finanțelor a precizat că România are o rezervă de bani suficient de mare pentru a face față cel puțin 5 luni.

În acest moment nu discutăm despre aşa ceva (un acord cu FMI, n.r.). Avem acel buffer de care nu ne-am atins, de aceea continuăm să ne finanţăm din piaţă, şi astăzi ne-am finanţat din piaţă, când găsim condiţii bune ne finanţăm, ca să facem aceste plăţi. Păstrăm buffer-ul pentru momente dificile, acordurile cu instituţii internaţionale sunt pe ultimul loc, dacă ajungem acolo. Buffer-ul ne ajunge peste 4 luni, 4-5 luni de zile, chiar mai mult, dar nu pot să dau cifrele exacte, pentru că sunt negocieri cu pieţele. Un acord cu instituțiile financiare externe este ultimul luat în calcul.”, a declarat ministrul Florin Cîțu.

În contextul în care în momentul de față, la mai bine de 5 luni de la preluarea guvernării, ministrul Cîțu recunoaște că visteria încă nu este goală și mai sunt bani suficienți, ne întrebăm simplu: de unde au apărut, dacă tot ei reclamă că PSD a lăsat visteria goală? Minciuna lor are picioare scurte și culmea, tot ei sunt cei care se dau de gol…

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here